DAGENS




lite slarvigt och sådär, men det duger idag :-)

NJUTER



Redan fredag -igen! Har sovit som en gud i natt så jag mår toppen, njuter av mitt kaffe och ska snart ut med vovvsen i det fina vädret. Igår var det sommarväder hos oss här nere i Kalmar, hur skönt? :-)

NÄR MÖRKRET FALLER PÅ



Kom till jobbet för en stund sedan men såg att jag inte har kund förrän kl fyra, och det är ganska tomt på stan... funderar på att springa över till Lagerhaus och kika lite. Det råder lite shoppingförbud hos mig, men något litet fint till hemmet skulle kanske inte skada :-) det är ju snart dags att tända ordentligt med ljus om kvällarna... mm, tycker det är härligt med höst ändå.

SOFFLÄGE



Intar snart soffan & stannar där resten av kvällen... missar ju inte Idol för något i världen, tycker det är så otroligt många duktiga i år! Dessa 15-åriga tjejer som kan sjunga för kung och fosterland och ser hur lugna ut som helst inför alla tittare liksom? Tänker ju bara på mig själv i den åldern haha, kunde knappt stå framför klassen i en minut utan att må illa.

MORGONKAFFET






ingen morgon utan det

Idag hade en liten vovve bestämt att matte inte alls skulle få i alla fall lite sovmorgon för en gångs skull, så jag fick snällt kliva upp vid sju... Men morgonkaffet är värt det ;-)
Har en kund idag på förmiddagen, sen blir det Öland med mami & Zeppo som vi gör varje onsdag :-)

I SÄNGEN





Lillen har tagit över vår säng, ända sedan han för någon vecka sedan lyckades komma upp själv för första gången. Vi hade inte tänkt låta honom vara där, men han är ju så mjuk & go.... Man får väl vänja sig vid att vakna av ett par tassar i ansiktet på morgonen :-)

OUT OF HAIRSPRAY





Det fick bli en nätt liten boll till frisyr idag, mitt hårspray är nämligen slut... När mitt hår inte är i så akut behov av en tvätt så är det väldigt glatt så lite stadga behövs för de större kreationerna ;-)
Får inte glömma att ta med en flaska från jobbet idag!

NYFÄRGAT



Färgade håret igår och tog då rödkoppar istället för bara koppar som jag kört på tidigare. Lite lite mörkare fick det också bli :-)


söndagsmys med grabbarna

LÖRDAGENS




SATURDAY MORNING


felix

Nu på morgonen kändes sängen skönare än någonsin, jag hade så gärna stannat kvar och gosat ner mig ännu djupare i täcket. Visst är det typiskt, alltid när man måste upp så känns det då? När jag väl kan ligga kvar och dra mig skuttar jag gladerligen upp kl 7 och kokar kaffe.

FREDAGENS





Hade bråttom så det blev lite synliga hårnålar och inte riktigt som jag ville ha det överallt, men roligare än hästsvans i alla fall! :-)

FREDAGSKÄNSLA



Fredagskänslan har infunnit sig med kaffekoppen i handen & så lite gos med vovvsen. Härligt väder är det också, hur bra?

ÖGONBRYN



Färgade mina små ögonbryn igår, de har inte mycket till färg eftersom jag är så ljus i mig själv. Men de mörknar mer och mer och har grovnat till sig lite, mot vad de var för ett par år sedan. Minns när jag gick i början av gymnasiet och ville så gärna ha grövre ögonbryn och gav mig på att måla dem rejält ett tag. Det blev verkligen inte bra , haha! Fast det tyckte jag ju då, tur att man blir mer medveten med åren ;-)

JUMP JUMP





GIVE ME SOME


felix

BULLE







Det fick bli en bulle av mitt otvättade hår idag, ska färga idag eller imorgon så det är bra om det är lite ´skitigt´. Och då är ju en bulle perfekt! Tycker det är snyggt när det är lite slarvigt (och när man bara har 2 min på sig så blir det oftast så). Vill man ha en jämnare frisyr så är ju en ´donut´ kanon att använda, har dock inte själv testat på mitt hår :-)

SUNDAY



Har världens slappsöndag idag. Har varit förkyld hela helgen och eftersom det inte händer ofta så är det en perfekt anledning att vara lat, innan en ny jobbvecka börjar. Så, lite godis på det :-)

NOT GOODNIGHT ALREADY


min prins♥

Känns som att jag skulle kunna säga godnatt nu, med stalljour och en arbetsdag i bagaget denna dag så är jag rätt slut. Men inte riktigt än, ikväll blir det pizza framför tvn och förhoppningsvis en bra film. Älskar lördagar :-)

TITTUT






YESTERDAY´S







Igår såg jag ut såhär i barret, med små flätor på båda sidor samt tvinnad lugg på båda sidor.
Blev lite after work med några av kollegorna, en matbit & lite vin :-) i spöregn, med jämna mellanrum, på uteservering! Var nog sista gången det blev att sitta ute i år... Men trevligt var det :-)

TRE BILDER FRÅN IGÅR


zeppo


felix


pegasus

Mina fina killar!

SCHAMPO + BALSAM



Det här är mina schampon + balsam. Från höger, Luminous shine schampoo som gör att håret blir glansigt, tillhörande Luminous shine conditioner, och så Abundant volume schampoo som helt enkelt ger volym. Varvar mellan dessa två schampon :-)
(finns också ett anti-frizz schampo + balsam i serien)
Har också alltid inpackning i håret, brukar då använda Orofluido´s oljeinpackning.

Dessa produkter kommer från Alterna, som är bland det bästa. Just den här serien som heter ´Bamboo´ är ganska ny och det som är så bra är att produkterna är fria från många ämnen som de flesta schampon + balsam annars har ex parabener, gluten, mineralolja. De är mer åt det ekologiska hållet, och innehåller bambuextrakt som hjälper till att bygga upp håret på rätt sätt.

finns att köpa på salonger som säljer Alterna.

MED FLÄTA SOM DETALJ







Flätor är ju alltid snyggt att på olika sätt baka in i frisyrer. Den här har jag börjat fläta inbakat i ena sidan av luggen (har alltid mittbena) och så småningom övergått i vanlig fläta & sedan fäst baktill, och så satte jag upp håret runtomkring. Enkelt, snyggt! Blev dock ett litet fågelbo där, men det får vara när man har bråttom ;-)

ZEPPO



Snart dags för prommis med lillvovven innan jobbet. Idag blir han 15 veckor! & vi har haft honom i sju. Helt sjukt så fort det går :-)

HÅR´GUIDE´


Allra först; locka håret litegrann för rörelse om du inte har eget fall i håret.
Sedan tvinnar jag alltid bak håret framtill så luggen kommer med, enkelt sätt att få en ganska kort lugg att sitta kvar. Uppsättningen får då också lite extra rörelse.


Tvinnar på båda sidor


Sedan sätter jag upp allt hår, man får känna titta i spegeln och se hur man vill ha det helt enkelt! Snurra lite på passéerna (det är här lockarna hjälper till att lättare forma till håret)
Brukar spara en liten slinga och gör en fläta av den som jag sedan fäster runt själva uppsättningen.


Voilá!





Den här lilla ´guiden´ gjorde jag lite snabbt nyss eftersom det blev efterfrågat nu när jag hamnade på framsidan hos blogg.se :-)
När man sätter upp hår handlar det mesta om känsla, lär känna ditt hår! Jag gör såna här frisyrer på 5 minuter eftersom jag vet exakt hur mitt hår fungerar, vilka tekniker jag ska använda osv. övning ger färdighet! :-)
Ett kanonbra tips är att tvinna hårslingor, antingen hårt eller löst för att skapa roligare rörelser!

KOPPAR



Några har frågat mig om min hårfärg, vad jag använder för ton osv. Eftersom jag jobbar som frisör så joxar jag ihop min egen blandning ;-) men det är mest intensiv koppar i. Använder Revlon´s färger.
Älskar att vara kopparfärgad!
:-)

MEDALLON


är lite kär i mitt nya halsband, nelly.com

SOLIGA DAGAR


Har haft sån tur med vädret hela veckan, åker till stallet på morgonen för det mesta nu och har bara prickat in soliga dagar :-) Idag också! (peppar peppar, kommer säkert en skur på väg till bussen)
Härligt med fredag förresten!

THURSDAY´S










GREEN


satsar på gröna detaljer till mitt kopparfärgade hår, örhängen från nelly.com

MONDAY´S






dagens frisyr

SOLIGT





Underbart väder idag, helt plötsligt är den kyliga höstluften som bortblåst! Zeppo & jag har varit på Öland hos mamma och pappa hela dagen, eller han har varit där medan jag var i stallet :-)

Ska ner & ta en runda i motionsspåret ikväll, man får passa på innan det blir dags att skaffa gymkort ;-)

LOVE



Mina fina grabbar♥
Haha, det börjar ta emot lite att lyfta upp Zeppo så som han växer. Nu är han så stor att han utan problem tar sig upp i soffan, tur att sängen är högre... ;-)

TURQUOISE



färgklick

FRIDAY´S HAIRDO




fredagsfrisyren !

OROFLUIDO



Min absoluta favoritprodukt till håret, oljan Orofluido. Den är gjord på naturliga oljor, doftar gudomligt och gör håret mjukt, lent & förebygger slitning. Mycket bättre än serum som många använder, de är fullproppade med siliconer och andra ämnen som ger intrycket av ett lent hår men de gör ingen nytta alls för håret.
Det här är produkten vi säljer mest av på salongen där jag jobbar :-)

CHOKLADBOLLAR



Blev lite mini-bak igårkväll, var så sugen på choklad & chokladbollar är väl det lättaste man kan göra? :-)
Mums!

RSS 2.0